בעבר הייתי מחזיקה באופן קבוע עוגה במקפיא, כזאת שתציל אותי כל פעם שמגיעים אליי אורחים בהתראה קצרה. בשנים האחרונות התחלתי לצאת מאזור הנוחות... ולשחרר את התפיסה שאפייה היא דבר ארוך, מורכב ומתיש.
ותשמעו, התחושה הזאת של להגיש לאורחים משהו שיצרת בעצמך היא תחושה כל כך כיפית ומרימה! בטח כשמדובר בתוצרת משובחת ואיכותית שסוחטת מחמאות כמו עוגת הדובדבנים המדהימה הזאת, שבאמת כל כך פשוט להכין ואת רוב המרכיבים שלה יש לכולנו בבית באופן קבוע והיא כל כך אלגנטית ומרשימה ומושלמת לאחה"צ או ערב של קיץ עם חברים בחצר- וזורמת גם עם קפה וגם עם אלכוהול
מצרכים :
1.5 כוסות של דובדבן טרי
1.5 כוס וחצי קמח רגיל / קמח שקדים
0.5 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
3 ביצים
0.5 כוס שמן זית
0.5 כוס דבש
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון
2 כפות מיץ טרי של לימון / תפוז – תלוי בהעדפות שלכם
אופן הכנה :
מערבבים וטורפים את החומרים בשתי קערות נפרדות – קערה אחת כל החומרים היבשים, קערה אחת כל החומרים הרטובים (ללא הדובדבנים)
מאחדים את שתי הקערות לבלילה אחת אחידה, ומוסיפים בעדינות את הדובדבנים, משאירים קצת מהם בצד
מעבירים לתבנית אפייה משומנת ומוסיפים מעל את הדובדבנים הנותרים לתוספת טאץ' של קישוט
אופים למשך כ40 דקות ב170 מעלות, ומגישים חם יחד עם גלידת וניל ליד
טיפ חשוב:
אל תוותרו על שילוב של דובדבנים טריים, ואם אפשר כאלה שקטפתם בעצמכם, למשל בקטיף דובדבנים אודם. זאת לא סתם פלצנות (-: אתם תנסו ותגלו שיש הבדל משמעותי באיכות דובדבן טרי, הבדל שמתבטא גם בטעם וגם במרקם של הפרי, בעסיסיות וברעננות שלו, ומכאן גם בטעמה של העוגה