זוכרים את השיר "תות שדה מרמת השרון, חגיגה אמיתית לגרון"? – לכל פרי יש את הזיהוי שלו ואת אזור הגידול אליו הוא משויך, כך לדוגמה תותי שדה שגדלים בשרון נחשבים לאיכותיים במיוחד, תפוחי עץ מהגליל, משמשים מעמק יזרעאל, ענבים מהרי ירושלים, מנגו מהערבה ועוד ועוד...
לא מדובר במיתוג בלבד או תפיסה שטחית – אכן אזור הגידול משמעותי מאוד לכל פרי בהתאם לצרכים שלו וכך גם לגבי הדובדבן שעבורו אזור הגידול האולטימטיבי הוא הגולן
דובדבן צריך מכות קור
עצי דובדבן חייבים כ1000 שעות של טמפרטורה קרה (מתחת ל7 מעלות) בעונת החורף, על מנת להתעורר משינת החורף בעונת האביב ולהצמיח פירות.
מנות הקור הללו קריטיות לו ובלעדיהן הפריחה תהיה חלקית וכך גם היבול.
היישוב אודם שוכן בגובה רב של 1050 מטר מעל פני הים, וככזה הוא זוכה לימים רבים בהם הטמפרטורות יורדות ומעניקות לדובדבן את הקור שכל כך חיוני לו
אדמה פורייה ועשירה
הסיפורים על הרי געש מתפרצים נשמעים לנו ממש כמו אגדה, אבל מדובר בהיסטוריה של ממש. האדמה ברוב חלקי רמת הגולן וספציפית באזור קטיף אודם, נוצרה מהתפרצות געשית עתיקה מה שהופך אותה לפורייה ועשירה במיוחד – וזהו מרכיב משמעותי לגידול דובדבנים משובחים, הם זוכים לינוק את המגנזיום, הסידן, הברזל והאשלגן והיבול הופך לעשיר ואיכותי
הגנה טבעית ממחלות שונות
בחסות הגובה הרב של המטעים בצפון רמת הגולן, המייצר אקלים קריר ויבש – זוכים העצים למעין הגנה טבעית מפני מזיקים, כנימות, מחלות ופטריות.
רוב המזיקים לא יכולים לשרוד לאורך זמן בטמפרטורות נמוכות, ולכן הם מושמדים טרם עונת האביב בה מתחילה פריחת העצים. כך גם לגבי הפטריות שזקוקות ללחות על מנת לשגשג, בעוד באזורים גבוהים לדוגמת קטיף אודם האוויר יבש
אדמה נקייה
צפון רמת הגולן נחשב לאזור כפרי וכמעט ולא תמצאו בו תעשייה כבדה. כשאין תעשיה, אין זיהום תעשייתי של האדמה, האוויר והמים- והיא נשארת בתולית, נקייה, טבעית ובריאה, ושומרת על המאזן האקולוגי של המטעים בריא. זה נכון כמובן לכל סוגי הגידולים, אך מאחר והדובדבן הינו פרי עדין ורגיש מאוד לתנאי וסביבת הגידול שלו – לנושא האדמה הבתולית יש משמעות רבה יותר
שמש, הביאו שמש
קלטו את עץ הדובדבן השובב והמפונק הזה.... בחורף הוא צריך הרבה מכות קור, אבל עם בוא האביב הוא מתעורר משנתו וזקוק להרבה שעות שמש חזקה על מנת לפרוח ולהתפתח. קרינת השמש הישירה מסייעת ליצירת הצבע האחיד והעמוק שלו, להתייבשות של קליפת הפרי שמגנה על תכולת הפרי וגם להעלאת רמת הסוכר ומכאן לטעם מתוק ומרוכז יותר. בגולן יש שמש קייצית בשפע מה שנותן את המענה המדוייק לצרכי העצים – קור ויובש בחורף, שמש וחום בקיץ
בלב שמורת יער אודם, עטוף בנופים פראיים ועוצרי נשימה של עמק החולה והגליל-
שוכן בוסתן קסום ובו מגדלים באהבה שפע גדול של פירות יער ודובדבנים ואתם מוזמנים ליהנות מחווית קטיף עצמי קסומה ומתוקה
כאן, בצפון רמת הגולן, זוכים הדובדבנים לגדול בתנאים האידיאליים עבורם ולכן הם יוצאים כל כך משובחים ואיכותיים בטעם, במרקם ובמראה